HU  |  EN
 

Részletek

Térségünk bemutatása

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye az ország keleti határán található három ország szomszédságában. Ukrajna, Szlovákia és Románia határos a megyével. Lakossága: mintegy 600 ezer fő. Gazdaságának jellemzői: az élelmiszer feldolgozás, vegyipar, az elektronikai és optikai ipar, valamint a textilipar. A jól képzett, fiatal és relatíve olcsó humánerőforrás, a rendelkezésre álló szabad és képezhető munkaerő, a fejlett infrastruktúra valamint az európai szintű kulturális és természeti környezet elégíti ki a befektetők ez irányú igényeit.

A megye egész területén rendelkezésre állnak szabad, ipari jellegű fejlesztésre alkalmas földterületek és működő ipari parkok. Ezek közül is kiemelkedik a LOGIN Park Nyíregyházán, mely teljesen kiépített infrastruktúrával, kitűnő közúti és vasúti kapcsolatokat és kedvező üzleti környezetet kínál a befektetőknek. A megye az oly sokat emlegetett EU keleti kapuja, mely egy csaknem 200 miliós kelet-európai, fejlődő piacra nyílik. Ennek a kapunak a kereskedelmi és pénzügyi központja Nyíregyháza város. Mielőtt belekezdenénk a munkába, hogy részletesen feltérképezzük az üzleti környezetet, nézzünk szét a városban és a környezetében is.

Nyíregyháza

Nyíregyháza, hazánk észak-keleti határa közelében helyezkedik el, Budapest felől az M3 autópályán a legkézenfekvőbb a megközelítése. 1990 óta megyei jogú város, melynek lakossága több mint 119 ezer fő. Az ország hetedik legnagyobb és az Észak Alföldi régió második legjelentősebb városa (Debrecen után). Dinamikus és látványos fejlődése a 18. század óta töretlen. A térség gazdasági és kulturális motorja. Vonzó turisztikai célpont.

 

Nyíregyháza az Európa Unió Trieszt- Kijev közötti, 5. számú közlekedési útvonalának jelentős csomópontja, kelet felől az első jelentős város az Európai Unió határán belül. Stratégiai lehelyezkedésének köszönhetően a 90-es évek óta folyamatos és növekvő jelentőségű a külföldi tőke jelenléte Nyíregyháza gazdaságában, foglalkoztatásában.

 

Nyíregyházán 1997 óta több mint 100 hektáros területen ipari park működik, amelyben a LEGO, illetve az Electrolux 1000 főnél is többet foglalkoztató üzemei, valamint több hazai és külföldi tulajdonú kis- és középvállalkozás folytatnak termelő tevékenységet. Az ipari park, amelyet a 100%-os önkormányzati tulajdonban lévő Nyíregyházi Ipari Park Kft. működtet, közel 4000 dolgozó számára biztosít munkát. A város gazdaságát is meghatározó jelentős foglalkoztató a MICHELIN Hungária Abroncsgyártó Kft., emellett több nagy kereskedelmi vállalat, valamint élelmiszeripari üzem tölt be fontos szerepet a munkaerőpiacon.
Megosztás


 
Feliratkozás hírlevélre

ELÉRHETŐSÉGEINK
Nyíregyháza Ipari Park Kft.
4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1.
Pf. 305.

IPARI PARK MEGKÖZELÍTÉSE

PARTNEREINK


Kezdőlap

Az ipari park

Térségünk bemutatása
Befektetési lehetőségek
Infrastruktúrák

Cégek

Electrolux
LEGO
Leva-Team Kft.

Szolgáltatások

Pályázatírás felsőfokon
Projektmenedzsment
Egyéb szolgáltatások

Galéria

Nyíregyházi Ipari Park 2.
Nyíregyházi Ipari Park 1.
Újabb LEGO gyár épül Nyíregyházán

Kapcsolat