HU  |  EN
 

Részletek

LEGO Manufacturing Kft.

A LEGO Csoport története egészen 1932-ig nyúlik vissza, amikor is Ole Kirk Christiansen dán asztalosmester elhatározta, hogy a játékgyártásnak szenteli az életét. Az 1940-es évek végén fröccsöntött műanyag kockák gyártásával forradalmasította a játékipart. Azóta ezek az építőkockák LEGO néven váltak világhírűvé. A vállalat napjainkban is a Christiansen család tulajdonában van.

A mélyen gyökerező hagyományokkal rendelkező cég növekvő termelési igényeit összesen négy gyár igyekszik kielégíteni. A Dániában található központ mellett Csehországban, Mexikóban és Magyarországon folyik az építőelemek gyártása. A LEGO Csoport 1992 óta van jelen a magyar piacon, a nyíregyházi székhelyű LEGO Manufacturing Kft. 2008 óta működik a Nyíregyházi Ipari Parkban.

A fejlesztési beruházások következtében folyamatos az innováció a LEGO Manufacturing Kft-nél, aminek köszönhetően az évek során jelentősen bővült a gyár kapacitása. A nyíregyházi termelőbázis a kitűzött célokat folyamatosan meghaladó, többletprofitot eredményező munkájával járult hozzá a LEGO Csoport egészének sikerességéhez. Jelenleg mintegy 1500 munkavállaló számára biztosít munkalehetőséget és versenyképes jövedelmet a cég.

A nyíregyházi LEGO gyár sajátossága, hogy itt történik a kisgyerekeknek szánt DUPLO termékcsalád gyártása, egészen a fröccsöntéstől a csomagolásig. A termékből naponta körülbelül 70 000 doboz kerül legyártásra.

A termelés folyamatos bővítése szükségessé tette egy nagyobb gyár létesítését. Az új gyár mintegy 200 millió eurós beruházás keretében épült meg, amely további munkahelyeket teremt és hosszú távú karrierlehetőséget biztosít a régióban élők és dolgozók számára.

Néhány jellemző adat:
Földterület: 168.000 m2
Épületek: 38.000 m2
Raktárterület: 12.000 m2
Termelési terület: 13.500 m2
Csomagolás: 17 millió doboz/év
Fröccsöntés: 356 gép
Dolgozók száma: 1250 fő


Elérhetőség:                                                                                                                                                                                                cím:      4400 Nyíregyháza, Debreceni út 342.
tel.:       +36-42/505-113                                                                                                                                                                                  web:     www.lego.com                                                                                                                                                                                 

állás információk és jelentkezés:     jobs.lego.com                  

         

 

 
Megosztás


 
Feliratkozás hírlevélre

ELÉRHETŐSÉGEINK
Nyíregyháza Ipari Park Kft.
4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1.
Pf. 305.

IPARI PARK MEGKÖZELÍTÉSE

PARTNEREINK


Kezdőlap

Az ipari park

Térségünk bemutatása
Befektetési lehetőségek
Infrastruktúrák

Cégek

Electrolux
LEGO
Leva-Team Kft.

Szolgáltatások

Pályázatírás felsőfokon
Projektmenedzsment
Egyéb szolgáltatások

Galéria

Nyíregyházi Ipari Park 2.
Nyíregyházi Ipari Park 1.
Újabb LEGO gyár épül Nyíregyházán

Kapcsolat